Eileen geçen hafta işlediği dersten sonra okuldan ayrılmıştı. Dersler hakkında öğrencilerin pek sorusu olacağını düşünmüyordu. Malikane de ve Karanlık Sofra’da yapacağı çok işi oluyordu. Müdirenin izniyle sadece üç gün okulda kalıyordu.
Dersliğe gelirken Hogsmeade’ye yeni cisimlenmişti. Okula ulaşmak en kolay oradandı. Hava artık eskisi gibi güzel gözükmüyordu. Bayır Hogwarts yolundan çıkarken esintiden dolayı siyah cüppesi savruluyordu. Kış çabuk gelmişti.
Dersliğe girdiğinde tüm öğrenciler yerindeydi. Siyah cüppesinin etekleri açıldıkça içine giydiği pantolon ve siyah tişört görünüyordu. Eileen tüm öğrencileri başıyla selamlayıp, masansın üzerine oturdu. Sandalyeye oturduğundan daha iyi görüneceğini düşünmüştü.
“ Sihirli Günler, Geçen hafta anlattığım dersin devamını bugün anlatacağım. Ödevlerinizin çoğunu beğendim ama kimse sonuna kendini tanıtmamış. Anlatan kişi çok az bu yüzden bugünkü ödevi baştan veriyorum. Ödev olarak ilk bugün anlatacağım Salazar Slytherin ve Godric Gryffindor’un ayrıntılı geçmişini istiyorum. İkinci olarak kendinizi parşömenin sonuna tanıtmanızı istiyorum.”
Eileen hepsinin biraz mahcup baktığını görmüştü. Kimi ise dersin başlangıcında ödevi duyduğuna pişman olmuştu. Eileen masadan sarkan cüppesini pantolonuna örtüp, duruşunu dikleştirdi. Sarı saçlarını arkasından örmüştü. Rüzgar kısa olanları aradan çıkarmıştı. Bu Eileen’ı biraz dağınık gösteriyordu.
“ Salazar Slytherin ile Godric Gryffindor’un geçmişleri birlikte başlamış diyebiliriz. İkisi de safkan aileden gelmektedir ve aynı şatoda dünyaya gelmiş ve yaşamışlardır. Bildiğiniz gibi Salazar Slytherin mugglelardan hoşlanmazdı ve Godric Gryffindor onun tam tersiydi.
Salazar Slytherin binasının simgesi olan yılanlar hep iyi anlaşmıştır. Salazar Slytherin onları anlamaya çalışarak çatal dilini öğrendi ve ailesine kalıtım olarak aktarıldı.”
Salazar Slytherin’in yıllar önce duyduğu hayat hikayesi o zamandan beri onu etkiliyordu. Binasına seçildiği zamanda daha bir gurur kaynağı olmuştu onun için. Ailesi Salazar Slytherin ‘in soyundan geldiklerini söylerdi. Ailede çataldili konuşan birçok kişi vardı. Onlardan biride Eileen’dı. Ablası Karanlık Lady tarafından küçükken öğretilmişti.
“ Godric Gryffindor binasının simgesini, çok ilgilendiği aslanlar olarak belirlemişti. Godric Gryffindor büyü yerine başka şeylerle uğraşan tek büyücü diyebilirim. Örneğin; muggle yapımı kılıç, silah ve oklarla çalışmıştı. Büyücülüğe ilgisi artığından biçim değiştirmeye ilgisi olduğu görülmüştür.”
Godric Gryffindor’u anlattığı zaman binasından olanların yüzünün aydınlandığını masasının üzerinden görebiliyordu. Eileen onlara hafif bir gülümseme ile karşılık verdi. Çokta ilginç bir hayat hikayesi yoktu aslında…
“ Bu dört Hogwarts kurucusu, büyücü ve cadıları yetiştirmek için kurdukları okulda ilk yıllar uyum içinde eğitim verdiler. Salazar Slytherin daha seçici olup safkanları okulda istemesiyle uyum bozulmuş oldu. Godric Gryffindor ile yaptığı kavga ile okulu terk etti. Helga Hufflepuff ikisi arasında her zaman arabulucu olmuş bir cadıdır. Çünkü Rovena Ravenclaw ile Salazar Slytherin geçinemezdi. Salazar Slytherin’in ayrılması ile herkes okuldan ayrıldı. Yaşamlarına geri döndüler.
Salazar Slytherin binasına safkan olanları, Godric Gryffindor cesur olanları, Rovena Ravenclaw zeki olanları, Helga Hufflepuff ise her türlü büyücü ve cadıyı ayrım yapmadan binasına kabul ederlerdi. Bu kişilerin birçok büyü ve iksirleri hale günümüzde dolanmaktadır.”
Eileen dersin bittiğine işaret olarak tüm ders boyunca oturduğu sıradan kalktı. Cüppesi onunla birlikte hareketi yüzünden şiddetle sarsıldı. Tüm öğrenciler parşömenini doldurmuş gibiydi. Kimisi ise sanki masal anlatmış gibi hülyalı hülyalı bakıyordu. Eileen birkaç kişiye daha rastlayınca dayanamayıp gülümsedi. Çok mu güzel anlatmıştı yoksa…
“ Bugünlük bu kadar yeter, Ödeviniz dersin başında söylediğim gibi son anlattığım iki büyücünün hayat hikayesi ve kendiniz hakkında kısa bilgi. Çıkabilirsiniz, sihirli günler”
Eileen sözlerini bitirdiği gibi sınıfın ortasından geçip, arkada bulunan kapıya doğru yöneldi. Büyük kapıyı hızlıca açtı ve dışarı çıktı. Kapıdan çıkan ses tüm koridorda yankılanıyordu.
Rp Out : Ödevlerinizi pm ile atabilirsiniz.