| 26 EKİM - 5 KASIM DERSİ | |
|
+3Harry Potter Jiména W. L'moné Melissa Amy Armstrong 7 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
Emma Spinley Ravenclaw 3.sınıf Öğrencisi
Mesaj Sayısı : 793 Yaş : 30 Savaş Tarafın : Hogwarts Aile : Spinley RP Partneri : İsteyen Varmı ki?? Kayıt tarihi : 16/10/07
Bilgiler Büyücü Gücü: (20/100) Uçuş Hızı: (0/0)
| Konu: Geri: 26 EKİM - 5 KASIM DERSİ C.tesi Kas. 03 2007, 20:07 | |
| Emma elini yine hemen kaldırdı | |
|
| |
Jiména W. L'moné Bitkibilim Profesörü
Mesaj Sayısı : 3622 Savaş Tarafın : Bilmiyorum XX YARDIM EDİN!! Aile : LiMon XD RP Partneri : WaNted XD Ruh Halin : Tuttuğu Büyücü Takımı : Kayıt tarihi : 01/10/07
Bilgiler Büyücü Gücü: (40/100) Uçuş Hızı: (0/0)
| Konu: Geri: 26 EKİM - 5 KASIM DERSİ C.tesi Kas. 03 2007, 20:08 | |
| | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: 26 EKİM - 5 KASIM DERSİ C.tesi Kas. 03 2007, 20:08 | |
| "Bu sefer Samara sen söyle bakalım" dedi profesör. |
|
| |
Mesaj Sayısı : 3622 Savaş Tarafın : Bilmiyorum XX YARDIM EDİN!! Aile : LiMon XD RP Partneri : WaNted XD Ruh Halin : Tuttuğu Büyücü Takımı : Kayıt tarihi : 01/10/07
| Konu: Geri: 26 EKİM - 5 KASIM DERSİ C.tesi Kas. 03 2007, 20:12 | |
| Tutucunun görevi oyun sahasındaki, sayı alanları içerisinde bulunan daireleri, karşı tarafın sayı yapmaması için korumaktır.
Vurucuların görevi Bludger'lardan korumaktır. Bunu sopalarının yardımıyla yerine getirirler (eskiden kütük kullanırlardı). Vurucular hiçbir zaman sayı yapmakla yükümlü tutulmamıştır.
Kovalayıcılar
Bu oyundaki en eski pozisyondur. Kovalayıcılar paslaşarak Quaffle'ı birbirlerine atarlar ve topu sayı çemberleri içinden geçirmeye çalışırlar.
Arayıcı Genellikle en hafif ve en hızlı uçan oyunculardan seçilen Arayıcı’ların hem keskin bir göze hem de tek elle-hatta iki elini de bırakarak uçabilme yeteneğine sahip olmaları gerekir. Görevleri 150 puan değerindeki Altın Snitch'i yakalamaktır. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: 26 EKİM - 5 KASIM DERSİ C.tesi Kas. 03 2007, 20:13 | |
| "Aferin binana +5 puan" dedi gülümseyerek. |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: 26 EKİM - 5 KASIM DERSİ C.tesi Kas. 03 2007, 20:17 | |
| "Bildiğiniz profesyonel Quidditch takımlarına örnek verebilecek olan var mı? |
|
| |
Mesaj Sayısı : 793 Yaş : 30 Savaş Tarafın : Hogwarts Aile : Spinley RP Partneri : İsteyen Varmı ki?? Kayıt tarihi : 16/10/07
| Konu: Geri: 26 EKİM - 5 KASIM DERSİ C.tesi Kas. 03 2007, 20:19 | |
| Emma yine ışıık hızında eliini kaldırdı | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: 26 EKİM - 5 KASIM DERSİ C.tesi Kas. 03 2007, 20:21 | |
| "Evet Emma" dedi memnun bir ifadeyle.Emma'nın derse katılmasına çok seviniyordu bazıları katılmasada Emma'nın derse ilgisi Profesörü mutlu etmişti. |
|
| |
| Konu: Geri: 26 EKİM - 5 KASIM DERSİ C.tesi Kas. 03 2007, 20:26 | |
| Holyhead Harpileri,Wington Wanderers,Chudley Cannons, Appleberry Arrows, Turshill Turnadows profesyonel Quidditch takımlarından bazıları | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: 26 EKİM - 5 KASIM DERSİ C.tesi Kas. 03 2007, 20:26 | |
| |
|
| |
| Konu: Geri: 26 EKİM - 5 KASIM DERSİ C.tesi Kas. 03 2007, 20:38 | |
| Ben Chudley Cannonsu tutuyorum dedi gururla | |
|
| |
Anonymou Misafir
| Konu: Geri: 26 EKİM - 5 KASIM DERSİ C.tesi Kas. 03 2007, 20:42 | |
| Ned sadece desi dinliyordu çünkü araqştırma yapamadan derse gelmişti vede Holyhead Harpilerini tutuyordu Ned. |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: 26 EKİM - 5 KASIM DERSİ C.tesi Kas. 03 2007, 20:48 | |
| Hogwarts'ta 4 takım vardır. Bu takımlar Hogwarts Okulu'nda bulunan dört binanın isimlerini almıştır. Quiditch büyücüler dünyasınca sevilen bir spordur ve dört yılda bir dünya kupası düzenlenir. |
|
| |
| Konu: Geri: 26 EKİM - 5 KASIM DERSİ C.tesi Kas. 03 2007, 20:51 | |
| Samara saatine baktı detrafına baktı parşomenine birşeyler karaladı sonra ayakkabılarıyla ilgilendi biraz sonunda dikkatini tekrar derse verdi | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: 26 EKİM - 5 KASIM DERSİ C.tesi Kas. 03 2007, 20:53 | |
| "Evet şimdi sizden bu ders anladıklarınızı bir parşomen kağıdına kısa bir özet şeklinde yazınız." |
|
| |
| Konu: Geri: 26 EKİM - 5 KASIM DERSİ C.tesi Kas. 03 2007, 20:54 | |
| Samara kaşlarını çatıp sordu "şimdimi ödevmi?" | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: 26 EKİM - 5 KASIM DERSİ C.tesi Kas. 03 2007, 20:55 | |
| "Hemen şimdi.Uzun istemiyorum.Hemen kısa kısa.Ama anladıklarınızı yazın." dedi Profesör. |
|
| |
Harry Potter Karanlık Sanatlara Karşı Savunma Profesörü
Mesaj Sayısı : 952 Savaş Tarafın : Hogwarts Aile : Potter Ailesi RP Partneri : Clémence Jamié Schwetzen Kayıt tarihi : 29/09/07
Bilgiler Büyücü Gücü: (60/100) Uçuş Hızı: (0/0)
| Konu: Geri: 26 EKİM - 5 KASIM DERSİ C.tesi Kas. 03 2007, 21:00 | |
| out:bence ödev olarak verseydin ama senin kararın burayamı yazalım sanamı yollayalım | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: 26 EKİM - 5 KASIM DERSİ C.tesi Kas. 03 2007, 21:03 | |
| "Ya bu sadece anladıklarınızı hemen bir parşomen kağıdına yazmanız.Ödevi daha sonra vericem.Buraya yazın.Aynı olursa binanızdan puan kırarım." |
|
| |
| Konu: Geri: 26 EKİM - 5 KASIM DERSİ C.tesi Kas. 03 2007, 21:05 | |
| Samara tüy kalemini hokkasına batırdı ve seri bir şekilde yazmaya başladı :
Bu oyunun amacı Quaffle denen topu üç çemberin birinden geçirmek ve Snitch denen kanatlı topu yakalayarak maçı bitirmektir. Bu sporda her takım için yedi oyuncu bulunur.
3 Kovalayıcı: Kovalayıcının görevi Quaffle'ı üç çemberin birinin içinden geçirmektir. 1 Tutucu: Tutucunun görevi Quaffle'ın çemberlerden geçmesini engellemektir. 2 Vurucu: Vurucunun görevi takımını Bludger'dan korumak ve Bludger'ı rakibe atmaktır. Vurucular Bludger'ı yollamak için ellerinde job taşırlar. 1 Arayıcı: Arayıcının görevi altın Snitch'i rakibinden önce yakalayarak oyunu bitirmektir. Ayrıca 3 çeşit top vardır. Bunlar:
1 adet Quaffle: Quaffle'ı kovalayıcı çemberden geçirmeye tutucu ise tutmaya çalışır. Eğer kovalayıcı bu topu çemberden geçirirse takımına 10 puan kazandırır. 2 adet Bludger: Bludger kendi iradesi olan bir toptur. Amacı elinden geldiğince fazla oyuncuyu süpürgesinden düşürmektir. 1 adet Snitch: Bir arayıcı tarafından yakalandığı zaman maçı bitiren Snitch, kendisini yakalayan arayıcının takımına 150 puan kazandırır.Eğer snitch yakalanamazsa maç sonsuza kadar devam edebilir.Bu durumda yedekler oyuna girer.Snitch bulunmadan önce bu top yerine sinicit adı verilen sarı renkli küçük bir kuş kullanılırdı.Maçlarda bu kuşlar ölebiliyordu ve Sihir Bakanlığı bu nedenle Quidditch maçlarında sinicit kullanımını yasakladı Hogwarts'ta 4 takım vardır. Bu takımlar Hogwarts Okulu'nda bulunan dört binanın isimlerini almıştır. Quiditch büyücüler dünyasınca sevilen bir spordur ve dört yılda bir dünya kupası düzenlenir. Profesyonel Quidditch takımlarından bazıları şunlardır. Holyhead Harpileri,Wington Wanderers,Chudley Cannons, Appleberry Arrows, Turshill Turnadows gibi Chudley Cannons bir zamanlar ligin en iyi takımı olmasına rağmen uzun süre şampiyon olmayınca marşlarını değiştirmek zorunda kalmışlardır.NOT: Ama Chudley Cannons gibi takım yok!! Harikalar !! Kıasacası Uçamk bence çok zevkli bir şey!!
yazdı samara. Bludger , Snitch ve Quaffle resimleri süpürgeler çizerek süsledi. daha destan şeklinde yazabilirdi hatta çağlar boyu Quidditchi bile yazabilirdi. şimdilik bu kadar yeter heralde diye düşünerek parşomeni prof. Hazala uzattı. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: 26 EKİM - 5 KASIM DERSİ C.tesi Kas. 03 2007, 21:07 | |
| "Aferin Samara.İlk verdiğin için ve anlattıklarımı iyice kavramış olduğun için binana +5 puan." dedi Profesör Hazal Kaya gülümseyerek. |
|
| |
| Konu: Geri: 26 EKİM - 5 KASIM DERSİ C.tesi Kas. 03 2007, 21:10 | |
| Samara yerine dönerken "Sağolun"dedi ve parşomenine resim çizmeye başladı | |
|
| |
Mesaj Sayısı : 952 Savaş Tarafın : Hogwarts Aile : Potter Ailesi RP Partneri : Clémence Jamié Schwetzen Kayıt tarihi : 29/09/07
| Konu: Geri: 26 EKİM - 5 KASIM DERSİ C.tesi Kas. 03 2007, 21:13 | |
| hary porşomenini profersöre gösterdi içinde
''
Quidditch, büyücülerin tarafından oynan bir spordur. Süpürge üstünde, uçarak oynanır. Bu oyunun amacı Quaffle denen topu üç çemberin birinden geçirmek ve Snitch denen kanatlı topu yakalayarak maçı bitirmektir.
3 Kovalayıcı, 1 Tutucu, 2 Vurucu, 1 Arayıcı olmak üzere 7 oyuncu vardır.Ayrıca Quaffle Bludger Snitch diyede 3 çeşit top vardır.
Tutucunun görevi oyun sahasındaki, sayı alanları içerisinde bulunan daireleri, karşı tarafın sayı yapmaması için korumaktır.
Vurucuların görevi Bludger'lardan korumaktır. Bunu sopalarının yardımıyla yerine getirirler (eskiden kütük kullanırlardı). Vurucular hiçbir zaman sayı yapmakla yükümlü tutulmamıştır.
Kovalayıcılar
Bu oyundaki en eski pozisyondur. Kovalayıcılar paslaşarak Quaffle'ı birbirlerine atarlar ve topu sayı çemberleri içinden geçirmeye çalışırlar.
Arayıcı Genellikle en hafif ve en hızlı uçan oyunculardan seçilen Arayıcı’ların hem keskin bir göze hem de tek elle-hatta iki elini de bırakarak uçabilme yeteneğine sahip olmaları gerekir. Görevleri 150 puan değerindeki Altın Snitch'i yakalamaktır.
Holyhead Harpileri,Wington Wanderers,Chudley Cannons, Appleberry Arrows, Turshill Turnadows profesyonel Quidditch takımlarından bazıları
Hogwarts'ta 4 takım vardır. Bu takımlar Hogwarts Okulu'nda bulunan dört binanın isimlerini almıştır. Quiditch büyücüler dünyasınca sevilen bir spordur ve dört yılda bir dünya kupası düzenlenir.''
yazıyordu. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: 26 EKİM - 5 KASIM DERSİ C.tesi Kas. 03 2007, 21:14 | |
| "Aferin Harry.Sende anlattıklarımı dinlemişsin.Binana +5 puan" dedi Profesör.Mutluydu.Gülümsüyordu. |
|
| |
| Konu: Geri: 26 EKİM - 5 KASIM DERSİ C.tesi Kas. 03 2007, 21:17 | |
| harry ''teşkkür ederim profesör bu benim göreim''dedi sahte bir gülümseme yaparak çünkü midesi bulanıyordu ve başı dönüyordu. | |
|
| |
| 26 EKİM - 5 KASIM DERSİ | |
|