Scarlette bu yıl Hogwarts'a yazılmıştı. Çok heycanlıydı. Ailesindeki pek çok kişi orda eğitim görmüştü. Kuzeni Pheobe'de Hogwarts'ta aritmansi profesörüydü. Annesi ve babası getirmişti Scarlette'ı 9/3 çeyrek peronuna. Babası sanıdığını görevliye teslim ettikten sonra Scarlette anne ve babasına birer veda öpücüğü verdi. Ehh ne de olsa artık tatile kadar onları göremeyecekti. Zaten bütün yazıda kuzenin yanında geçirmiş onun malikanesine yerleşmişti.
Scarlette Hogwarts Expressine binerken annesi küçük bir Weasley'i daha Hogwarts öğrencisi olarak uğurluyoruz işte demişti.
Scarlette içeri girince hemen kendine boş bir kompartıman aramaya başladı. Peron çok kalabalık olduğundan biraz bunalmıştı. 3. kompartımana gelince işte buldum diyerek sürgülü kapıyı çekiştirmeye başladı. Sıkışmış gibiydi. Biraz daha zorladıktan sonra kapı sonunda açıldı. Tekrar kapıyı kapatırken başkaları uğraşmasın diye biraz aralık bıraktı. Üstü başı ter karışmıştı. Elindeki eşyaları fırlatır gibi koltuğa bıraktı ve cübbesini düzeltti. Aslında okul formasını hemen giymek istememişti ama annesinin ısrarlarına da karşı koyamamıştı. Sonrada koltuktan çantasını alıp içinden bir ayna çıkardı ve sarı saçlarını düzeltmeye başladı. Saçlarını çok seviyordu. Açıkken rüzgarda dalgalanması çok güzeldi. Ama sonra karmançorman oluyorlardı ve o zaman hiç hoş gözükmüyorlardı. Bu yüzden başkaları gelmeden kompartımana hemen saçlarını düzeltti.
Pencerenin yanındaki yere oturduktan sonra kompartımanı incelemeye başladı. eskiden kırmızı olduğunu düşündüğü ama şimdi rengi solmuş olan koltuklardaki kılıf öğrencilerin oturup kalkmasından dolayı yıpranmıştı. Ama kompartımanın içi dışardan bakıldığından da büyük gözüküyordu. Herşey öğrencilerin rahat etmesi için tasarlanmış gibiydi.
Pencereden baktığı zaman hala anne ve babasının orda olduğunu gördü. Onlara yavaşça el salladı. Dışarısı hala çok kalabalıktı. bir sağa bir sola koşuşturan kendisi gibi bir sürü öğrenci vardı. Özelliklede birinci sınıf öğrencileri hemen belli oluyorlardı. Bir an içinden acaba bende onlar gibi mi gözüküyordum diye geçirdi ama bunun bir önemi yoktu.