| Green Day | |
|
+7Clarie Jane D. Reeser Sheila Deloés Floyd Lucius Malfoy Amy Lynn Lee G.Tarja Grenier Pelin V. Karahan Jiména W. L'moné 11 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
Jiména W. L'moné Bitkibilim Profesörü
Mesaj Sayısı : 3622 Savaş Tarafın : Bilmiyorum XX YARDIM EDİN!! Aile : LiMon XD RP Partneri : WaNted XD Ruh Halin : Tuttuğu Büyücü Takımı : Kayıt tarihi : 01/10/07
Bilgiler Büyücü Gücü: (40/100) Uçuş Hızı: (0/0)
| Konu: Green Day Salı Ekim 02 2007, 20:42 | |
| Green Day, California kökenli punk rock tarzı müzik yapan rock topluluğudur. Günümüzde Green Day olarak bilinen grubun ilk adı Sweet Children'ı Rodeo-Kaliforniya'da oluşturan Billie ve Mike, John Sweet High School kafeteryasında ilk tanıştıklarında 10 yaşlarındaydılar. Kuzey Kaliforniya underground punk sounduna sahip bu grup evlerinde Ozzy Osbourne,Def Leppard ve Van Halen dan heavy metal şarkıları çalarak başladılar müzik hayatlarına. Billie ilk şarkısı ''Why Don't Want Him?''i annesi ve üvey babası için yazdığında 14 yaşındaydı. 1987 yılında gruba John Kriftmeyer(Al Sobrante-davul) dahil oldu ve grubun adı Green Day olarak değişti. Sonrasında grup cafelerde çalmaya başladı. 1989 yılında grup bağımsız ilk EP leri '1,000 Hours' u kaydettiler. Bu EP'yi Sweet Children' ve 'Slappy' EP leri izledi. Grubun resmi ilk albümü önceki EP lerinin kombinasyonu olan '1039/Smoothed Out Slappy Hour' yerel bir firma Lookout! Records tarafından 1990 yılında yayınlandı. Sonrasında John Kriftmeyer eğitimi yüzünden gruptan ayrılmaya karar verdi. John'un ayrılması sonrasında gruba Tré Cool(Frank Edwin Wright,III) dahil edildi. Tré ile ilk grubun ikinci albümü 'Kerplunk' ile grup 5 ulusal turne düzenledi.Bu albüm grubun büyük firmalar tarafından tanınmasını sağladı ve Reprise Records ile anlaşmaya bağlandı. Bu firmayla ilk albüm 1994 yılında yayınlanan punk - rock soundlu 'Dookie' idi. Albümden çıkan ilk single 'Longview ile 'Dookie' hit oldu. İkinci single 'Basket Case' ile Amerika Modern Rock listelerinde 5 hafta zirvede kaldı. Yaz sonunda Woodstock'94 şovu albüm satışlarını arttırmaya en büyük etken oldu. Albümün 4.single ı 'When I Come Around' ile grup Amerika Modern Rock listelerinde 7 hafta birinciliğini korudu. Dookie sadece Amerika'da 5 milyondan, uluslararası 10 milyondan fazla sattı. Ve bu albüm 1994 Grammy ödül töreninde 'Best Alternative Music Performance' ödülünün sahibi oldu. Green Day 1995 sonbaharında 'Insomniac' albümünü yayınladı.Modern Rock listelerinde 'J.A.R' şarkısıyla birinci sırada olmayı bildi. Albüm 1996 baharına kadar 2 milyon kopya sattı. 1997 yılında 'Nimrod' albümünü piyasaya sürdüler. Bu albümünde başarısının ardından grup üyeleri kendi ailelerini kurmaya başladı. Ve aileleriyle vakit geçirebilmek için müziğe 2 yıl ara verdiler. 2000 yılında Green Day müzik piyasasına 'Warning' albümüyle geri döndü. Bu albüm grup için farklı bir sounda sahipti. Albüm daha olgun punk içeriyordu ve malesef fanları ve eleştirmenler tarafından fazla tutulmadı. Albümün en büyük hiti 'Minority' idi. Sonraki 4 yıl birkaç turne ve toplama albümlerle (International Superhits-2001, Shenanigans-2002) geçti. Eylül 2004'te yayınlanan 'American Idiot' albümü Amerika hükümetine ve medyasına bir eleştiri içeriyordu. Bu albüm Dünya Billboard listelerinde 1 numaraya yerleşti. İlk single albümünde adını taşıyan 'American Idiot' parçasının başarısını 'Boulevard Of Broken Dreams' izledi. 'American Idiot' albümü 7 Grammy ödülüne aday gösterildi ve 'Best Rock Album' ödülünü aldı.MTV Video Music Awards'da 7 ödül kazanan grup Kerrang'danda 2 ödül kaptı. .............................................................................................................................. en sevdiğim gruptur... siz onlar hakkından ne düşünüyorsunuz????? | |
|
| |
Pelin V. Karahan Hogwarts Müdüresi, Hufflepuff Bina Sorumlusu
Mesaj Sayısı : 2358 Yaş : 31 Savaş Tarafın : Tarafsız! Aile : KARAHAN RP Partneri : ~James Compton~ Ruh Halin : Tuttuğu Büyücü Takımı : Kayıt tarihi : 16/09/07
Bilgiler Büyücü Gücü: (100/100) Uçuş Hızı: (100/100)
| Konu: Geri: Green Day Salı Ekim 02 2007, 21:08 | |
| bnde greenday'i çok sewiomm bilgi içn tşk. | |
|
| |
Mesaj Sayısı : 3622 Savaş Tarafın : Bilmiyorum XX YARDIM EDİN!! Aile : LiMon XD RP Partneri : WaNted XD Ruh Halin : Tuttuğu Büyücü Takımı : Kayıt tarihi : 01/10/07
| Konu: Geri: Green Day Salı Ekim 02 2007, 21:48 | |
| ben en çok jesus of suburbia'yı seviyorum... harika bi şarkı...tabii when ı come around, basket case... bütün şarkılarını çok severimmm... | |
|
| |
G.Tarja Grenier Sihirli Afetler Dairesi Başkanı
Mesaj Sayısı : 1103 Savaş Tarafın : bilip te napçan??XP Aile : sanne RP Partneri : Yok:) Kayıt tarihi : 16/09/07
Bilgiler Büyücü Gücü: (0/0) Uçuş Hızı: (0/0)
| Konu: Geri: Green Day Salı Ekim 02 2007, 22:05 | |
| hiç dinlmdm bi ara indrm hee classes herros mu öle bişi vadrdı galiba o çok güzl | |
|
| |
| Konu: Geri: Green Day Çarş. Ekim 03 2007, 20:51 | |
| workingclass hero evet john lenon coverı bence son derece başarılı bir coverdır güzel şarkıdır cidden.. bnde çok seviyorum o şarkıyı... | |
|
| |
Amy Lynn Lee 5. dönemi bekliyor
Mesaj Sayısı : 1193 Savaş Tarafın : Hogwarts Aile : Lee ailesi RP Partneri : yoq... Kendimi mesleğime verdim x) Kayıt tarihi : 30/09/07
| Konu: Geri: Green Day C.tesi Ekim 06 2007, 22:25 | |
| Bn pek dinlemezdim ama bi arki green day hastası onunsayesinde bnde dinliom güzel şarkıları var paylaşım için saol | |
|
| |
| Konu: Geri: Green Day Paz Ekim 07 2007, 21:59 | |
| - Prof.Amy Lynn Lee demiş ki:
- Bn pek dinlemezdim ama bi arki green day hastası onunsayesinde bnde dinliom güzel şarkıları var paylaşım için saol
tecrübeyle sabit tavsiye edilirr misal bendede bir ara hastalık halini almıştı green day gerçi hala öyle ama... benim çoğu sitede nickim GreenDay'dir... burda bile soyadımı bilie joe armstrongun soy adından aldım... | |
|
| |
Lucius Malfoy Ölüm Yiyen
Mesaj Sayısı : 46 Yaş : 31 Savaş Tarafın : UNDERWORLD Aile : Mal foy ailesi RP Partneri : ne yazikki Kayıt tarihi : 29/10/07
| Konu: Geri: Green Day Ptsi Kas. 12 2007, 18:18 | |
| ilk defa burda duydum ama internetden bir kaçşarkısını dinledim çok güzel sölüyor | |
|
| |
| |
| |
Sheila Deloés Floyd 5. dönemi bekliyor
Mesaj Sayısı : 25 Yaş : 32 Savaş Tarafın : Ankara Aile : yok RP Partneri : yok Kayıt tarihi : 19/11/07
| Konu: Geri: Green Day Perş. Kas. 22 2007, 17:34 | |
| Green Day çok iyi ve kaliteli bir alt yapıya sahip olsa da piyasalaştı ve bana itici geliyor. Yani şimdi punk bilgisi olmayan bir tiki bile dinliyor ve rockerım diye geziniyor. Müzikleri çok iyi. St. Jimmy favorimdir, punk-rock operadır ve onlara punk değiller diyenler için cevaptır. Ne var ki Sex Pistols amcaları Green Day'i özenti bir topluluk olarak görüyor ve punk bulmuyor. Yine de dinlerim. Ama asla Sex Pistols'tan sonra gelen en iyi punk olduklarını söyleyemem. Sex Pistols kadar cesur değiller ama birşeyler yapmaya çalışıyorlar. Aralarda müthiş gruplar var. The Crash efsanesi gibi ya da Offspring... İyi bir grup o kadar... | |
|
| |
| Konu: Geri: Green Day C.tesi Kas. 24 2007, 17:07 | |
| Ben şahsen piyasalaştıklarını değil piyasayı parsellediklerini düşünüyorum. Her ne kadar punk hakkında bir bilgisi olmayan tiki ortam insanı biri dinlese dahi bir süre sonra onlarda anlamadıkları şeylerden vazgeçecekleri için Green Day'in kalitesine gölge düşüremezler. Evet Sex Pistols amcaları Green Day'in punk olmadığını düşünüyor ama yanılıyorlar. Green Day'in berbat şarkıları var gerçekten. Hani dinlediğiniz zaman bu punkmı şimdi denilen türden. Ama unların hepsini bir kenara atarsak Green Day şu anda gerçek birer Punk. Müzik tarzlarını geçersek Billie Joe, Mike ve Tré onlar bu satılık dünyanın malları değiller bir çok Punk gibi. Mesela kim Tr" gibi yanlışlıkla bir beysball ile köpek balığı öldürebilir ki? Bana gelince ben zaten onların bir çok şarkısını severim. Mesela JOS, Misery, When I Come Araound.... | |
|
| |
Sheila Deloés Floyd 5. dönemi bekliyor
Mesaj Sayısı : 25 Yaş : 32 Savaş Tarafın : Ankara Aile : yok RP Partneri : yok Kayıt tarihi : 19/11/07
| Konu: Geri: Green Day C.tesi Kas. 24 2007, 17:50 | |
| Baseball sopasıyla köpek balığı öldürme olayını ilk okuduğumda yarılmıştım ben ya... Ben onların punk olmadıklarını söylemiyorum ki. Kerplunk, Warning, American Idiot ve Dookie albümlerini çok severim. Favorim Warning'dir. Ayrıca Tré, Mike ve Billie'nin manyaklıklarından aklımda kalanlar cidden manyakça Billie'nin kedisi çamaşır makinesinde ölmüştü mesela, sonra Billie lisedeyken öğretmeninin kahvesine deterjan falan koymuş Sonra Mike sanırım Longview'ün akorlarını sarhoşken yazdığı için ertesi gün unutmuştu Yine de manyaklık konusunda çığır açan şahıs Tré'dir ya! Kahvesi için süt lazım olunca ve evde süt bittiğini anlayınca köpek sağması gibi, ya da paylaço kolejine gitmesi, köpekbalığını baseball sopasıyla öldürmesi falan... Bu grubu seviyorum ama kabul edilmeli ki piyasa oldular. Yine de punklar ama şarkıları bakımından Offspring kadar değil. Hareketleri giyimleri falan derseniz evet punklar, şarkılar da yukarıda saydığım albümleri tavsiye ederim. | |
|
| |
| |
| |
| Konu: Geri: Green Day Perş. Kas. 29 2007, 21:24 | |
| | |
|
| |
Amy Lynn Lee 5. dönemi bekliyor
Mesaj Sayısı : 1193 Savaş Tarafın : Hogwarts Aile : Lee ailesi RP Partneri : yoq... Kendimi mesleğime verdim x) Kayıt tarihi : 30/09/07
| Konu: Geri: Green Day Paz Ara. 02 2007, 16:56 | |
| | |
|
| |
| Konu: Geri: Green Day Paz Ara. 02 2007, 18:28 | |
| ne demek sen sağol...^^=}} | |
|
| |
| Konu: Geri: Green Day Paz Ara. 16 2007, 22:46 | |
| İçimden geldi:::
Working Class Hero~~ Çeviri
"daha hiç zaman tanımadan doğduğun anda küçücük sandırırlar sana kendini acı artık hissedilemez hale gelene kadar büyünceye dek
işçi sınıfı kahramanı olunmalı işçi sınıfı kahramanı olunmalı
evde itilir kakılırsın, okulda döverler eğer zekiysen senden nefret ederler aptalsan da aşağılarlar,
ta ki öfkeden kudurup onların kurallarına uyamaz hale gelene kadar tuhaf bir yirmi yıl boyunca sana işkence edip korkuttuktan sonra daha korkudan doğru dürüst yaşamayı beceremezken kendine bir meslek edinmeni beklerler
seni din, seks ve televizyonla uyuşmuş halde tutarlar böylece kendini son derece zeki, sınıf çelişkilerinden bağımsız ve özgür hissedersin ama görüyorum ki sen de köylülerin sırtından geçiniyorsun
tepede hala boş yer olduğunu söylüyorlar ama eğer yukardaki efendiler gibi olmak istiyorsan önce öldürürken gülümsemeyi öğrenmen gerekiyormuş
eğer bir kahraman olmak istersen eğer tamam hadi gel benle eğer bir kahraman olmak istersen eğer tamam hadi gel benle | |
|
| |
Clarie Jane D. Reeser Gryffindor 3. sınıf Öğrencisi
Mesaj Sayısı : 944 Savaş Tarafın : En karanLık En Ateşli YerlerDen ;) Aile : POTTER... RP Partneri : HYR YOK... Ruh Halin : Kayıt tarihi : 11/11/07
Bilgiler Büyücü Gücü: (10/100) Uçuş Hızı: (0/0)
| |
| |
| |
| |
Clarie Jane D. Reeser Gryffindor 3. sınıf Öğrencisi
Mesaj Sayısı : 944 Savaş Tarafın : En karanLık En Ateşli YerlerDen ;) Aile : POTTER... RP Partneri : HYR YOK... Ruh Halin : Kayıt tarihi : 11/11/07
Bilgiler Büyücü Gücü: (10/100) Uçuş Hızı: (0/0)
| Konu: Geri: Green Day C.tesi Ara. 22 2007, 22:34 | |
| | |
|
| |
David Kevin Malfoy Hogwarts Müdür Yardımcısı
Mesaj Sayısı : 1921 Yaş : 31 Savaş Tarafın : Death Eaters Aile : Malfoy RP Partneri : aranmıyor! Tuttuğu Büyücü Takımı : Kayıt tarihi : 15/12/07
| Konu: Geri: Green Day C.tesi Ocak 19 2008, 10:23 | |
| paylaşım için saol güzel bi grup bence =) | |
|
| |
Michelle Laura Whisper Gryffindor 3. sınıf Öğrencisi
Mesaj Sayısı : 2151 Savaş Tarafın : Hogwarts=) Ruh Halin : Kayıt tarihi : 24/12/07
| Konu: Geri: Green Day C.tesi Ocak 19 2008, 15:47 | |
| green day en sevdiğm gruplardandır RHCP'ı da seviorm bakalım bu sene kim kazanıcak =) | |
|
| |
| |
| |
David Kevin Malfoy Hogwarts Müdür Yardımcısı
Mesaj Sayısı : 1921 Yaş : 31 Savaş Tarafın : Death Eaters Aile : Malfoy RP Partneri : aranmıyor! Tuttuğu Büyücü Takımı : Kayıt tarihi : 15/12/07
| |
| |
| Konu: Geri: Green Day Salı Ocak 22 2008, 23:05 | |
| bu yıl RHCP aday değil zaten ** Ama ben gerek şarkı olsun, gerekse Green Day ve U2 işbirliğini beğendiğimden olsun onların hak ettiğini düşünüyordum... | |
|
| |
| Green Day | |
|